Obszar specjalizacji: barista, barman, sommelier
Od 2014 r. jest właścicielem i trenerem w Coffee4fun Olsztyńskiej Szkole Baristów – jedynej szkoły dla Baristów na Warmii i Mazurach. Od 2016r. zajmuje się consultingiem w zakresie kart win dla lokali gastronomicznych. Posiada wieloletnie doświadczenie w pracy barmana, baristy i sommeliera. Swoją szeroką wiedzę i umiejętności zdobywał m.in. pracując jako Bar Manager w Grand Hotel Tiffi, Head Bartender w Restauracji Przystań, w Apartamentach & Pub Smętek oraz Restauracji Janus.
Technik hotelarz
Odbyte kursy i szkolenia: Barista Skills Intermediate, Kurs Sommelier WSET2″ – Wineria Wine Academy, „Kurs Sommelierski ENO 1 „ – Cellegium Vini ,”Akademia Espresso Primulator” – kurs Latte Art – ”Poznańska Akademia Barmanów”, „Warsztaty jałowcowe” – “Poznańska Akademia Barmanów”,Kurs wiedzy o winach włoskich, Kurs Barmański II Stopnia “Barman Mixer” – SPB Warsztaty piwowarskie – Browar Lech, Kurs Working Flair “Bar Action”, Kurs “Master of Mixology” Marie Brizard , “Basic Barista” Akademia Kawy i Herbaty J.J Darboven Poland, Kurs Barmański I Stopnia “Poznańska Akademia Barmanów “.
Od 2014r. zajmuje się prowadzeniem szkoleń w ramach Olsztyńskiej Szkoły Baristów, w których uczestniczyło kilkaset osób, pracowników branży hotelarskiej i gastronomicznej z województwa Warmińsko – Mazurskiego.