Tomasz Ptak

Tomasz Ptak

Swoją przygodę kulinarną Pan Tomasz rozpoczął od pracy w turecko-niemieckiej restauracji w Niemczech. To doświadczenie umożliwiło mu po powrocie do Polski pracę w 5* Hotelu Softiel we Wrocławiu gdzie dalej rozwijał swoje umiejętności kulinarne. W 2016r. wziął udział w kulinarnym TV Hell’s Kitchen Piekielna Kuchnia. Po programie pracował w warszawskiej Restauracji Sketch w Teatrze Wielkim gdzie pod okiem szefa Pana Sebastiana Olmy dalej doskonalił swój warsztat oraz zgłębiał tajniki tworzenia kart menu. Następnym przystankiem w zawodowej podróży była praca na stanowisku Zastępcy szefa kuchni w austriackim Kurorcie turystycznym u boku Pana Tomasza Połoma. Pan Tomasz pracował również na stanowisku Szefa kuchni w Bistro Dobra Zmiana gdzie miał okazję współpracować z takimi szefami jak Mariusz Olech czy Marcin Budynek. Obecnie Pan Tomasz prowadzi warsztaty i szkolenia dla personelu gastronomicznego, a także wprowadza karty menu w hotelach i innych obiektach gastronomicznych w ramach własnej działalności. Jest Prezesem Stowarzyszenia Umami-wspaniały smak pomocy oraz członkiem Stowarzyszenia Kucharze bez granic.